privatlivspolitik

3 tips til at få dit barn til at sove

Har du et barn, der ikke sover godt om natten? Det er hårdt at skulle stå op nat efter nat for at putte sit barn. Manglen på søvn er skidt for både dit og barnets overskud. Har du prøvet alt, og mangler du lidt inspiration, giver vi dig her nogle tips til, hvordan du får dit barn til at sove.

Kvalme. Hovedpine. Dårligt humør. Det er bare nogle af de bivirkninger, der er ved manglende søvn. Det går ikke kun udover dig, når barnet ikke kan sove. Det går også udover barnet selv, da det har brug for mange timers søvn for at kunne klare en ny dag med mange indtryk.

1. Faste ritualer om søvnen

Det er meget fristende at putte sig ind til sit barn, når det skal lægges til at sove. Både fordi det giver tryghed for dig og barnet. Men for at gøre det nemmere for dig selv fremadrettet, bør du ikke lægge dig i sengen ved siden af – for det giver et behov for, at barnet kun kan falde i søvn med din tilstedeværelse.

Skab nogle ritualer omkring sengetid. Det kan være et varmt bad, en historie og så godnat.
Læg gerne barnet døsende i seng på cirka samme tidspunkt hver dag, så barnet naturligt bliver træt og døsig, når tidspunktet nærmer sig.

2. Bevægelse

Når barnet begynder at blive så stort, at det selv kan bevæge sig omkring, er det en god ide, at du understøtter barnet i at være meget aktiv. Det er meget bedre at lade barnet gå selv hen til bilen eller op ad trapperne, frem for at du bærer på det.

Når der er en naturlig og fysisk træthed, har barnet også nemmere ved at indfinde søvnen om aftenen.

Lær samtidig også at spotte, hvornår barnet er træt, så det kommer i seng, når søvnen begynder at trænge sig på.

3. En kugledyne

En god madras og dyne er altafgørende for den gode søvn. Præcis som det er med voksne, er det også vigtigt for et barn at ligge godt og dejligt. Er der generelt meget uro omkring søvnen, kan du overveje, om en kugledyne er det rette. Den former sig efter babyens krop og føles som en rar omfavnelse. Det giver en øget tryghedsfølelse, og gør det dermed også nemmere for barnet at falde til ro.

Du kan også med fordel købe en til vuggestuen – husk dog her blot at sy et navnemærke i.

Artiklens indhold