privatlivspolitik

Kugledyne størrelsesguide

Størrelsesguide til valg af kugledyne

Hvilken størrelses kugledyne skal du vælge?

En tommelfingerregel er at du bør have en dyne der vejer ca. 10% af din kropsvægt, for at opnå en optimal virkning af kugledyne.

Se herunder en oversigt over hvad du bør vælge

Vejer du:

50-60 kg bør din kugledyne veje 5 kg

70-80 kg bør din kugledyne veje 7 kg

90-100 kg bør din kugledyne veje 9 kg

110-120 kg bør din kugledyne veje 11 kg

Og så videre. Du kan også købe kugledyner, der vejer op mod 15 kg, ligesom mange større børn, unge og voksne også sagtens foretrækker lidt mere tyngde, men det anbefales, at man ikke går over 15% af kropsvægten. Når du skal vælge kugledyne, er der også andre faktorer og egenskaber, du bør tænke over: Temperatur, typen af fyld i kugledynen og allergivenlighed er blot eksempler. Det er naturligvis også vigtigt, at det føles rart og trygt at ligge med kugledynen. Mange forhandlere af kugledyner tilbyder også gratis afprøvning i fx 30 dage, med fuld returret – sådan er du sikret at få den bedste kugledyne til præcis dit behov og finde den optimale vægt på kugledynen.

Kugledyner er specielt designet med de små kugler, så din krop mærker et behageligt tryk, ligesom en lang omfavnelse, hvilket hos mange giver en dyb følelse af ro, tryghed og søvnighed, når du ligger i sengen. Mange anvender derfor kugledyner mod fx angst, stress, søvnbesvær og ADHD.

HUSK: Børn under 2 år samt personer, der ikke er fuldt bevægelige, skal for en sikkerheds skyld være under opsyn jævnligt, når de sover med kugledyner. Vil du være helt sikret, så køb en tyngdepose til din baby, som er en slags sovepose med kugledynens funktion. Derfor kan din baby ikke få den over ansigtet og kan således sove trygt uden konstant opsyn.

Artiklens indhold